085 Favory Canissa XXII.

Oktober 22, 2008

Odslej se bo na pašnikih Lipice pasel kraljevski konj. Danes ga je britanska kraljica od nas prejela v dar in ga bo pustila kar tukaj.

Predsednik države bo izkazoval državni kobilarni posebno skrb, vlada pa bo še bolj zgledno sofinancirala vzdrževanje hlevov, v katerih domuje tako ugledna žival. Težko verjamem, da bi lahko zdaj zdravo kraško travo nadomestili s pobrito travico za golf in izpeljali dolgoletne načrte za razširitev igrišča z dodatnimi luknjicami.

Verjetno bodo morali konjarji uvesti poseben protokol, ko bodo žrebcu stregli z obroki. Ne bodo smeli biti nedostojni, hranili ga bodo v predpisanih oblekah in njihovi škornji bodo morali biti ves čas zloščeni, da se bodo sicer normalno zanemarjeni hlevi kar lesketali v svetlobi vljudnosti in kurtoazije. Mogoče se bo zgodilo celo to, da Favoryja ne bodo smeli krotiti in dresirati na utečen način, tako kot druge lipicance. Kraljevski konj pač ne bi smel biti prav po slovensko pohleven in upogljiv. Postati mora drugačen od drugih belih simbolov slovenstva na štirih nogah.

In od kod njegova simbolna številčna oznaka, 085? Morda bi lahko kak neotesan numerolog namignil, kaj to število pomeni za lastnico Favoryja z vidika finančne krize? Konec koncev bo lahko zdaj, ko ima kraljica v lasti tako dragocenega žrebca, deponiranega v senci lipiškega Casinoja, britanski imperij to slovensko darilo dojel kot posebno jamstvo za najhujše čase. A najbrž nič hujše od tistih, v katerih je tik po drugi svetovni vojni preusmerjal vlake jugoslovanskih beguncev pred naše puške.

Vso srečo vrlim lipiškim konjarjem, ki jim je zdaj v čast skrbeti še za kraljevsko žival!

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark

5 odgovorov na temo “085 Favory Canissa XXII.”

 1. porednica dne Oktober 22, 2008 ob 22:05

  Rok,
  v nekaj odstavkih si povedal vse. :shock:
  “Dvoličneži” ali kakorkoli že poimenujemo to bedo, pa bodo srečno živeli naprej. :twisted:
  Ni važno, da si lačen samo da vidiš kraljico.

 2. Blogorola dne Oktober 22, 2008 ob 23:54

  Spoštovani, prosim, da nam pošljete kontaktni mail glede izplačila honorarja za objavljen prispevek v časopisu Blogorola. Že vnaprej hvala in lep pozdrav – uredništvo Blogorole (blogorola.com)

 3. rokg. dne Oktober 23, 2008 ob 08:29

  @Porednica,

  nekdo, če ni bil predsednik naše republike (?), je izjavil, da je bil to zgodovinski dogodek. Mogoče so pa naši izbranci z Britanci podpisali tajno pogodbo, s katero smo vstopili v Commonwealth?

  @Blogrola,

  najbrž gre za pomoto. Jaz namreč nisem poslal tega zapisa v objavo nobenemu časopisu?

 4. barbiblond dne Oktober 25, 2008 ob 20:56

  Mojcas je naredila simpatičen stripek, kjer je Liziki v usta položila, da so v Sloveniji le bedaki in konji. Te pa šenkujemo, a ne?
  Ampak konjič je špica in po mojem spominu imajo kar urejeno.
  No, razumem poanto.
  Če si prijavljen v blogroli, ni treba nič poslat, lahko oni izberejo, ti se kar javi :)

 5. nevenka dne Oktober 26, 2008 ob 18:28

  Vsekakor je imel konjiček zelo zanimiv komentar k celi komediji.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Ime

e-pošta

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • O blogu in avtorju

  This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

 • Blogrolla
 • Administrator